Assalamualaikum & Salam Sejahtera,

Selamat datang ke blog Lis's Cottage. Di sini Lis ada mempamerkan serba sedikit hasil tangan Lis seperti folkart, decoupage, basket liner, chocolate dll. Sambil kita mengeratkan tali silaturrahim antara kita sudi2lah jengok di blog Lis ini apa yg ada.

Untuk item2 yg Lis jual sila klik disebelah kanan ----->

Gambar2 akan diupdate dari masa ke semasa.

Penghantaran adalah menggunakan Pos Laju & Express.


Lis harap sudi2lah jadi teman Lis..


Terima Kasih.

My Lovely Friends..

My Fabric Cupcake


cupcake..cupcake.. siapa nak makan cupcake..

hehe.. cute tak cupcake ni.. fabric cupcake yg ditempah teman fesbuk akak.. x bole makan tau.. utk hiasan je..

Lagi tempahan folkart & decoupage oleh rakan fesbuk..


Signage decoupage ni ditempah oleh Nor Farhana..
manakala signage folkart di bawah katanya utk dihadiahkan kpd rakan sekerjanya yg hendak berpindah..


Thnx farhana..

Tempahan folkart signage oleh rakan fesbuk dari Johor

Signage ni ditempah oleh Nurul dari Johor.. harap2 puas hati ye nurul...

Gader2 rakan2 blog & fesbuk daerah manjung..

Assalamualaikum..

apa yg akak teringinkan akhirnya tercapai.. iaitu pertemuan dgn rakan2 blogger & rakan2 fesbuk.. hari khamis 28hb Oktober 2010 yg lepas.. bermulanya sejarah pertemuan rakan2 blogger & fesbuk daerah manjung.. yg mana sebelum ni akak tak pernah pun bertemu mereka.. hnya bersembang di alam maya.. itu pun sebelum ini akak malu2 nk bercampur dgn mereka.. sebab akak ni baru ja berpindah ke sitiawan..

tapi Alhamdullillah.. semuanya telah berlaku.. & kami bergader di rumah kak ani.. iaitu tuan rumah yg juga adalah rakan fesbuk.. kak ani sudi menjadikan rumahnya tempat gader2 kami bg kali yg pertama.. walaupun ada yg tak dapat datang.. tp tak apalah this is the first gathering.. InsyaAllah di masa yg akn datang akn lebih meriah & kehadiran lebih ramai..

akak dgn rakan fesbuk izan yg telah memeriahkan suasana..
cayalah izan..


mcm2 makanan yg dihidangkan..masing2 bawa.. jadi banyak..

masing2 membawa makanan.. (pot luck)..hmmm banyak sungguh makanan.. sembang punya sembang mcm2 topik keluar (tapi bkn mengata yer..) makan.. smpai kenyanglah..

kak ani (tuan rumah) bergambar bersama ina (azlinadeco.blogspot.com)



aju & ina


makanan terlalu banyak..masing2 dh kenyang.. smpat lg tapau..bawa balik.. hehe..

akak amat berharap the next gathering nnti akn lebih ramai kehadiran & lebih meriah lagi..

Lamaran dr orang Singapore..

Metal tray & cookie jar akak telah dilamar oleh org Singapore..
Tengoklah meja akak yg tunggang langgang mcm tongkang pecah.. tengah nak siapkan 12 biji cookie jar utk 2 set tray & cookier jar..

Hmm semua ni kena hantar esok atau lusa..


Meja akak yg penuh sesak dgn cookie jar..

Sesiapa nak lamar masih ada kekosongan.. sms 017 4699018 atau tinggalkan jer msg tu di shoutbox..

Metal tray & cookier jar

Assalamualaikum..

N3 kali ni..benda yg akak lupa nk update dlm blog..

Hmm kat bawah ni.. metal tray dgn 6 set cookie jar.. kombinasi warna putih dgn fabric english cotton & riben cookier jar tu.. membuatkan set ni nmpak sweet.. ke englishan..hehe..

kalau nak beli tray atau cookier jar saja pun bole..

so sesapa yg nk tempah bole lah.. calling2 akak.. atau sms ke 017 4699018



Coklat lagi..

Kengkawan ada berkata.. Lis kau ni rajin la..mcm2 buat..folkart..coklat..
hmm nak buat camna itu smua hobi akak.. yg mana keje2 mereka2.. mencipta.. makna kata yg berbentuk hasil seni.. mmanglah akak minat.. dah nak wat camna???darah seni..hehe...

Kat bawah ni akak nk kongsi coklat yg akak hasilkan..


Hantaran diperbuat dr coklat berbentuk ikan.Order dr kawan dr Penang utk pertunangan.


Coklat bentuk love ni akak letakkan dlm kotak emas..foooh.. bersinar2.. berpinau2 mata akak..

nak tngok lagi coklat2 yg akak hasilkan sila klik gambar bawah..


My Fabric Cupcake

Assalamualaikum..

Tngok orang buat cc akak pn teringin wat cc.. tp takpalah..cc ni hasil buatan tangan akak sndiri..

Setakat ni ada 2 jenis fabric cc yg akak buat.. hmm inilah hasilnya..






Beg raya iffah..


Salam sumer.. tak abis lagi pasal raya...

ni akak nk share sikit.. raya ritu.. anak dara kecik akak tu cakap.. mama..mama.. buatkan kakngah beg raya.. kakngah nk kutip duit raya banyak2 nih..

so akak pn jahitlah beg raya tu...
nindia.. sweet.. beg raya..

sukernyer die..

Kontest Candid Camera

akak pn nk join samalah kontest nih.. akak pn banyak gambar2 candid dlm simpanan..
kontest nih dianjurkan oleh noie.. tarikh tutup 25hb Oktober, 2010.. sumer org bole join..
klu uolls nk join klik sini..

noie

so mari kita lihat apa yg ada??.... zassssshhhhhhhh....

\/\/\/\/\/
\/\/\/\/
\/ \/\/
\/\/
\/

kuang..kuang.. kuang..

nih si ihsan anak akak..gambar ni di ambil akak sndiri tahun lepas..
oleh krn si ihsan ni terlalu letih bermain seharian dgn akaknya.. hmm dah lena terkapag.. sampai tak sempat2 nk carik bantal.. sempat gak akak bercandid camera.. hehe..

akak pun nak taglah kekawan 2 orang nih..

jun
ayu

Ingat tarikh tutup 25hb Oktober, 2010..

Jom join Kontest Candid Camera..

Othman Rejab Family Gathering on 3rd & 4th Hari Raya 2010

Tak nyempat2 akak nak n3 pic family gathering sebelah abah akak ni.. line tenet slow sgt.. campur bz sama.. ni baru ada masa & line tenet pn ok skt.. tapi takpa kita masih di dalam mood raya kan??

Hmm n3 kali ni tentang family gathering anak pinak cucu cicit piut Othman Bin Rejab iaitu bapa kpd abah akak atau tokwan pd akak.. yg diadakan pada hari raya yg ke 3 & 4 bertempat di Pantai Merdeka Resort.

Di sana kami sewa dome...coz senang skt anak pinak cucu cicit piut Othman Rejab berkumpul & beramah mesra..rasanya macam tu lebih bagus..dr duduk diam dalam bilik yg berasingan & masing2 berkurung..

Sungguh pun ini adalah kali pertama diadakan gathering mcm ni namun kesempatan yg ada kami gunakan sepenuhnya utk aktiviti2 kami & beramah mesra antara satu sama lain..

Hari Raya ke 3 malam diadakan solat berjemaah beramai2


diteruskan dgn majlis tahlil & bacaan surah Yassin.


Habis majlis tahlil & solat jemaah.. bergambar bersama...


anak & menantu Othman B Rejab..




Mak & abah akak..


Akak, suami & anak2..


si ihsan yg hencem mencem berbaju melayu dgn maktok..


Makcik & anak2 teruna & daranya..


anak pinak cucu cicit Othman Bin Rejab..
tp tak semuanya hadir..

tu ada ramai lagi gambar anak cucu cicit Othman tp cukup kot takat yg akak letak ni.. klu nak taruk sumer kenalah akak bukak blog khas keturunan Othman Rejab ni...


selepas Majlis Tahlil & bergambar beramai2.. acara utk anak2 di adakan.. siap dgn makan malam & bbq


kipas.. jgn tak kipas..

kipas bang... apsal?? ayam terbang ke??


hmmm nasib si ayam.. jd habuan kami.. keh keh..


hmmm jemput makan... jgn jatuh tergolek dlm laut sudah la..


selain jamuan makan malam & bbq... ini acara utk kanak2..


Acara makan buah.. pemenang dpt duit raya..
tak menang kenyang dgn buah.. ahaks..


eh eh tungging2 nape...

ohhh.. dok tiup tepung rupanya..
hmm jgn tak tiup.. ada duit raya tu..

si ihsan yg dok control macho.. taknak muka comot..
tp nak tau jugak apa benda yg ada dlm tepung tu..

wakaka.. nape muka tu iffah??? mcm tikus terjun dlm tepung je..

eh..eh.. muka masing2 dh jd zombie..

syoknye...
keriangan dgn hasil meniup tepung masing2.. yeah.. dpt duit raya..
peserta terkecil..yg di hujung sebelah kanan.. si kecil ihsan..

ada pertunjukan bunga api lagi..


wah... smpat lagi tankap ikan??

mari kita lihat apa ikan yg dapat...???
zashhhhhhhhh......
V
V
V
V

kuang... kuang... kuang...

alamak!! ikan buntal??? hmm nasib lah engkau si buntal..
tp takkan ikan buntal je bang??

ada....

hmm ni dia.... jadiklah.. asal enjoy..

letih..

si rhys irfan ni dh letih tertidur.. jgn tergolek masuk laut sudah lah..


lepas seharian bermain & mandi kolam/laut.. anak2 sumer keletihan..
kata org kedah lena terkapag..hehe...



esok morning ada breakfast..roti canai, nasi lemak & teh tarik..


syoknya mandi kolam..


wah.. abg iman.. peace..


ada sessi beramah mesra lagi..



cita orang pompuan.. hmm mcm2 cita ada.. resepi..
anak2.. sok sek sok sek... mcm2 lah..

1001 cerita...
nih mak andak yg dok bercerita kisah resepi.. dari tepong roti canai sampai ke kulit popia.. mcm2 petua & resepi bole dpt dr mak andak.. tak abis2 citanya..



selepas sumer anak pinak.. cucu cicit.. othman rejab enjoy di pertemuan ni.. pakat nak balik dah ni.. so klu umur panjang kita jumpa lagi di tahun hadapan... harap2 ye....
InsyaAllah...

next year akn plan lagi bagus punyer....

bergambar beramai2 sebelum berangkat pulang..




The End....