Assalamualaikum & Salam Sejahtera,

Selamat datang ke blog Lis's Cottage. Di sini Lis ada mempamerkan serba sedikit hasil tangan Lis seperti folkart, decoupage, basket liner, chocolate dll. Sambil kita mengeratkan tali silaturrahim antara kita sudi2lah jengok di blog Lis ini apa yg ada.

Untuk item2 yg Lis jual sila klik disebelah kanan ----->

Gambar2 akan diupdate dari masa ke semasa.

Penghantaran adalah menggunakan Pos Laju & Express.


Lis harap sudi2lah jadi teman Lis..


Terima Kasih.

My Lovely Friends..

Othman Rejab Family Gathering on 3rd & 4th Hari Raya 2010

Tak nyempat2 akak nak n3 pic family gathering sebelah abah akak ni.. line tenet slow sgt.. campur bz sama.. ni baru ada masa & line tenet pn ok skt.. tapi takpa kita masih di dalam mood raya kan??

Hmm n3 kali ni tentang family gathering anak pinak cucu cicit piut Othman Bin Rejab iaitu bapa kpd abah akak atau tokwan pd akak.. yg diadakan pada hari raya yg ke 3 & 4 bertempat di Pantai Merdeka Resort.

Di sana kami sewa dome...coz senang skt anak pinak cucu cicit piut Othman Rejab berkumpul & beramah mesra..rasanya macam tu lebih bagus..dr duduk diam dalam bilik yg berasingan & masing2 berkurung..

Sungguh pun ini adalah kali pertama diadakan gathering mcm ni namun kesempatan yg ada kami gunakan sepenuhnya utk aktiviti2 kami & beramah mesra antara satu sama lain..

Hari Raya ke 3 malam diadakan solat berjemaah beramai2


diteruskan dgn majlis tahlil & bacaan surah Yassin.


Habis majlis tahlil & solat jemaah.. bergambar bersama...


anak & menantu Othman B Rejab..




Mak & abah akak..


Akak, suami & anak2..


si ihsan yg hencem mencem berbaju melayu dgn maktok..


Makcik & anak2 teruna & daranya..


anak pinak cucu cicit Othman Bin Rejab..
tp tak semuanya hadir..

tu ada ramai lagi gambar anak cucu cicit Othman tp cukup kot takat yg akak letak ni.. klu nak taruk sumer kenalah akak bukak blog khas keturunan Othman Rejab ni...


selepas Majlis Tahlil & bergambar beramai2.. acara utk anak2 di adakan.. siap dgn makan malam & bbq


kipas.. jgn tak kipas..

kipas bang... apsal?? ayam terbang ke??


hmmm nasib si ayam.. jd habuan kami.. keh keh..


hmmm jemput makan... jgn jatuh tergolek dlm laut sudah la..


selain jamuan makan malam & bbq... ini acara utk kanak2..


Acara makan buah.. pemenang dpt duit raya..
tak menang kenyang dgn buah.. ahaks..


eh eh tungging2 nape...

ohhh.. dok tiup tepung rupanya..
hmm jgn tak tiup.. ada duit raya tu..

si ihsan yg dok control macho.. taknak muka comot..
tp nak tau jugak apa benda yg ada dlm tepung tu..

wakaka.. nape muka tu iffah??? mcm tikus terjun dlm tepung je..

eh..eh.. muka masing2 dh jd zombie..

syoknye...
keriangan dgn hasil meniup tepung masing2.. yeah.. dpt duit raya..
peserta terkecil..yg di hujung sebelah kanan.. si kecil ihsan..

ada pertunjukan bunga api lagi..


wah... smpat lagi tankap ikan??

mari kita lihat apa ikan yg dapat...???
zashhhhhhhhh......
V
V
V
V

kuang... kuang... kuang...

alamak!! ikan buntal??? hmm nasib lah engkau si buntal..
tp takkan ikan buntal je bang??

ada....

hmm ni dia.... jadiklah.. asal enjoy..

letih..

si rhys irfan ni dh letih tertidur.. jgn tergolek masuk laut sudah lah..


lepas seharian bermain & mandi kolam/laut.. anak2 sumer keletihan..
kata org kedah lena terkapag..hehe...



esok morning ada breakfast..roti canai, nasi lemak & teh tarik..


syoknya mandi kolam..


wah.. abg iman.. peace..


ada sessi beramah mesra lagi..



cita orang pompuan.. hmm mcm2 cita ada.. resepi..
anak2.. sok sek sok sek... mcm2 lah..

1001 cerita...
nih mak andak yg dok bercerita kisah resepi.. dari tepong roti canai sampai ke kulit popia.. mcm2 petua & resepi bole dpt dr mak andak.. tak abis2 citanya..



selepas sumer anak pinak.. cucu cicit.. othman rejab enjoy di pertemuan ni.. pakat nak balik dah ni.. so klu umur panjang kita jumpa lagi di tahun hadapan... harap2 ye....
InsyaAllah...

next year akn plan lagi bagus punyer....

bergambar beramai2 sebelum berangkat pulang..




The End....

4 comments:

  1. sketsa hari raya yg cukup menarik...harap di satukan hubungan ukhwah silatulrahim antara keluarga Othman Rejab sekelian.

    ReplyDelete
  2. terima kasih..InsyaAllah.. itu yg diharap2kan..

    ReplyDelete
  3. wah...seronok kalau dapat kumpulkan begitu punya ramai kaum keluarga ye...family kita kecik jer huhu..tapi family hubby ramai dan pernah buat mcm ni 2 thn sudah..tapi lis menang..ramai betui..

    ReplyDelete
  4. hmm mmang seronok ati..itu pn ramai jugak yg tak hadir tu..sbb raya ke 3 dia org dh keja..

    ReplyDelete

Sila tinggalkan komen anda.Komen anda amat dihargai.
Terima kasih.