Assalamualaikum & Salam Sejahtera,

Selamat datang ke blog Lis's Cottage. Di sini Lis ada mempamerkan serba sedikit hasil tangan Lis seperti folkart, decoupage, basket liner, chocolate dll. Sambil kita mengeratkan tali silaturrahim antara kita sudi2lah jengok di blog Lis ini apa yg ada.

Untuk item2 yg Lis jual sila klik disebelah kanan ----->

Gambar2 akan diupdate dari masa ke semasa.

Penghantaran adalah menggunakan Pos Laju & Express.


Lis harap sudi2lah jadi teman Lis..


Terima Kasih.

My Lovely Friends..

Cup Cake untuk anak..

Ari jumaat ritu atas permintaan anak2 mintak buatkan cup cake taruk coklat.. jadiklah cupcake akak.. budak2 yg tarukkan coklat smarties dgn rice coklat kat atas cupcake tu..


Hmmm adik sampai jilat2... yummy..


Ada bnyak lagi kak ngah.. habiskan sume tu..

Home is where the heart is..

Salam sume.. beberapa hari ni sebok dgn urusan anak2 & mengemas rumah yg dah lama akak tinggalkan. Dah sampai masanya akak balik ke rumah akak ni lepas akak tinggalkannya begitu lama. Semenjak hubby akak pindahkan ofisnya ke Sitiawan akak tinggal dengan emak. Buat sementara ni biarlah hubby akak pegi Sitiawan dulu. Bukan taknak ikut tp biarlah sumenye stabil dulu.

Bukan tak suka tinggal dengan mak tp akak pun perlu berdikari. Risau sangat mak biarkan kami tinggal kat rumah ni anak beranak.Takpe mak jangan risau..

Hmmm Home is where the heart is... walau dimana pun kita tinggal yg paling selesa rumah sendiri..

Siapkan tempahan Pn Wati.

Signage ni dah ditempah Pn Wati.Baru siap letak wording dgn sapu varnish.
Harap2 wati puashati yer..

Terharu

Terharu mendapat kad ucapan Selamat Hari Ibu dari anak.
Walau apapun terjadi dan sampai bila-bila pun Mama tetap sayang kalian wahai anak-anak ku... Membesarlah menjadi seorang yg berakhlak mulia, beriman dan berpelajaran tinggi.
Itulah harapan Mama...

Decoupage Utk Kak Ti

Signage utk Kak Ti dah siap..

SOLD OUT






Signage ni dah hampir siap cuma nak letak wording dan nak disapukan varnish.

SOLD OUT


HAPPY MOTHER'S DAY

alt





Ibu... Ibu... Engkaulah..Ratu hatiku...

Dikesempatan ini aku ucapkan Selamat Hari Ibu buat semua teman-teman yang bergelar ibu dan bakal menjadi ibu dan tidak lupa juga buat ibuku.. yg tersayang yang telah banyak berkorban dari sejak mula aku di dalam kandungan sehingga aku dilahirkan.Kemudian aku dibesarkan dgn penuh kasih sayang tanpa jemu.Ibu.. pengorbananmu takkan aku lupakan dan takkan aku persiakan. Walaupun aku sudah berumah tangga, namun sehingga sekarang kau masih mengambil berat tentang aku dan anak2 ku.

Jasamu tetap ku kenang..sehingga akhir hayatku.


Ibuku

Ibu
Setiap deras degupan jantungku
Engkau mampu merasanya
Ketika aku:
Sedih
Gembira
Gelisah
Naluri ibumu
Bagaikan sebati dalam diriku

Ketika aku sedih
Kaulah ubat kepada duka laraku
Menceriakan dan menghakis
Perasaan yang melunturkan
Semangatku

Ketika aku gembira
Engkau juga turut berkongsi
Kegembiraan yang menyinari saat
Aku hidup di muka bumi ini
Sebagai manusia

Pabila gelisah menyelubungi jiwaku
Engkau masih bersamaku
Menolong menyelesaikan
Masalah yang tak sudah-sudah mengusutkan
Perjalanan hidupku

Ibu
Selagi hayat dikandung badan
Aku akan sentiasa mendampingimu
Membelai dan menjagamu hingga ke hari tua

Ibu
Aku tahu kasih sayang yang kucurahkan kepadamu
Tak setanding kasih sayang ibu kepada anaknya
Namun, terimalah keikhklasanku
Untuk menyayangi
Insan yang mulia ini

Wahai Ibuku..

Decoupage utk Mak Tok



Arini sempat wat decoupage utk mak.Dok fikir ape word nak letak...akhirnya jadilah Mak Tok's Garden... hehe..
Salam sume...

Banyak ari dah akak tk n3 apa2.Untuk arini akak tunjukkan signage roses yg baru akak wat.Fresh lagi tengah panas ni...Hehe...

Ok n3 kali ni..akak habiskan dlm tempoh sejam lebih..siap dengan ambil gambar dan uploadkan dlm blog ni.taktaulah..masa yg cepat atau lambat.Boleh tahan agaknya kot...dengan gangguan si kecik tu lagi.Kita melukis dia pun sebok nk lukis.Nasib baikla ada water color yg memang akak dah awal2 lagi sediakan utk dia.hehe... anak..anak...Ada bakat jugak sibudak kecik ni...hmm apa-apa sajalah...



My hero...masa amik gambar jari tu nk cuba wat tanda peace... tp tak jadik..hehe


Lukisan sikecik tu..katanya gambar dinasor..hehe... jadiklah..

HOW TO ORDER

Semua urusniaga adalah dalam Ringgit Malaysia (RM).

Harga yang tertera adalah tidak termasuk kos penghantaran.Kos adalah mengikut kadar caj Pos Malaysia Berhad yang mana kos penghantaran akan ditanggung oleh pembeli.

APA YANG PERLU ANDA BUAT UTK PESANAN ITEM :

1. Sila pilih item yg anda kehendaki

2. sms ke 017 4699018 atau email ke lis_gdi@yahoo.com item yang anda ingin tempahkan berserta :
~ Nama
~ No telefon @ e-mail address anda
~ Jenis item/items yang dikehendaki
~ Kuantiti

3. Pihak kami akan menghantar pengesahan pesanan anda secepat mungkin sekali dengan kos penghantaran.

4. Penghantaran akan dibuat melalui courier atau poslaju untuk keselamatan barang.

5. Penghantaran hanya akan dilakukan setelah anda membuat BAYARAN PENUH selepas 3 hari pesanan dibuat.

6. Sekiranya barang yang anda mahu telah dilabel sebagai 'sold', anda masih boleh memesan sekiranya masih terdapat stok dari pembekal.

7. Sila beritahu saya sekiranya bayaran sudah dilakukan ke akaun bank saya :

BUTIR-BUTIR BANK :
No. Akaun : 102055336464 (SITI NORLIS BINTI SAHIDIN @ SAIDIN)


8. Selepas pembayaran dibuat, sila sms ke 017 4699018 atau email ke lis_gdi@yahoo.com bukti-bukti transaksi bayaran anda.

9. Bagi memudahkan urusan penghantaran, sila nyatakan :
Nama Penuh Anda
Alamat Penuh Anda Utk Penghantaran Item
No.Telefon Anda

10.Penghantaran akan dibuat melalui POS LAJU atau POS EKSPRESS



PERHATIAN!!!

Sila klik pada Older Posts untuk lebih banyak pilihan produk..

TERIMA KASIH KERANA MENGUNJUNGI LIS' s COTTAGE.

Sila datang lagi untuk mendapatkan pelbagai barangan hiasan dan kraf yang dijual di blogshop ini.

Akhir sekali sambutlah salam sayang dari saya buat teman-teman yg telah dan baru dikenali yg sudi memberi sokongan pada saya.

TERMS & CONDITIONS

1. Price stated are NOT inclusive of postage fees.
2. Reservations can only be made for a maximum of 3 days, before we open the item for sale (again) to the next interested customer.
3. NO last minute back outs or cancellation will be entertained
4. Items sold are NOT returnable/ refundable/exchangeable.
5. Lis's Cottae will NOT be responsible for any damages or losses caused during delivery.