Assalamualaikum & Salam Sejahtera,

Selamat datang ke blog Lis's Cottage. Di sini Lis ada mempamerkan serba sedikit hasil tangan Lis seperti folkart, decoupage, basket liner, chocolate dll. Sambil kita mengeratkan tali silaturrahim antara kita sudi2lah jengok di blog Lis ini apa yg ada.

Untuk item2 yg Lis jual sila klik disebelah kanan ----->

Gambar2 akan diupdate dari masa ke semasa.

Penghantaran adalah menggunakan Pos Laju & Express.


Lis harap sudi2lah jadi teman Lis..


Terima Kasih.

My Lovely Friends..

Othman Rejab Family Gathering on 3rd & 4th Hari Raya 2010

Tak nyempat2 akak nak n3 pic family gathering sebelah abah akak ni.. line tenet slow sgt.. campur bz sama.. ni baru ada masa & line tenet pn ok skt.. tapi takpa kita masih di dalam mood raya kan??

Hmm n3 kali ni tentang family gathering anak pinak cucu cicit piut Othman Bin Rejab iaitu bapa kpd abah akak atau tokwan pd akak.. yg diadakan pada hari raya yg ke 3 & 4 bertempat di Pantai Merdeka Resort.

Di sana kami sewa dome...coz senang skt anak pinak cucu cicit piut Othman Rejab berkumpul & beramah mesra..rasanya macam tu lebih bagus..dr duduk diam dalam bilik yg berasingan & masing2 berkurung..

Sungguh pun ini adalah kali pertama diadakan gathering mcm ni namun kesempatan yg ada kami gunakan sepenuhnya utk aktiviti2 kami & beramah mesra antara satu sama lain..

Hari Raya ke 3 malam diadakan solat berjemaah beramai2


diteruskan dgn majlis tahlil & bacaan surah Yassin.


Habis majlis tahlil & solat jemaah.. bergambar bersama...


anak & menantu Othman B Rejab..




Mak & abah akak..


Akak, suami & anak2..


si ihsan yg hencem mencem berbaju melayu dgn maktok..


Makcik & anak2 teruna & daranya..


anak pinak cucu cicit Othman Bin Rejab..
tp tak semuanya hadir..

tu ada ramai lagi gambar anak cucu cicit Othman tp cukup kot takat yg akak letak ni.. klu nak taruk sumer kenalah akak bukak blog khas keturunan Othman Rejab ni...


selepas Majlis Tahlil & bergambar beramai2.. acara utk anak2 di adakan.. siap dgn makan malam & bbq


kipas.. jgn tak kipas..

kipas bang... apsal?? ayam terbang ke??


hmmm nasib si ayam.. jd habuan kami.. keh keh..


hmmm jemput makan... jgn jatuh tergolek dlm laut sudah la..


selain jamuan makan malam & bbq... ini acara utk kanak2..


Acara makan buah.. pemenang dpt duit raya..
tak menang kenyang dgn buah.. ahaks..


eh eh tungging2 nape...

ohhh.. dok tiup tepung rupanya..
hmm jgn tak tiup.. ada duit raya tu..

si ihsan yg dok control macho.. taknak muka comot..
tp nak tau jugak apa benda yg ada dlm tepung tu..

wakaka.. nape muka tu iffah??? mcm tikus terjun dlm tepung je..

eh..eh.. muka masing2 dh jd zombie..

syoknye...
keriangan dgn hasil meniup tepung masing2.. yeah.. dpt duit raya..
peserta terkecil..yg di hujung sebelah kanan.. si kecil ihsan..

ada pertunjukan bunga api lagi..


wah... smpat lagi tankap ikan??

mari kita lihat apa ikan yg dapat...???
zashhhhhhhhh......
V
V
V
V

kuang... kuang... kuang...

alamak!! ikan buntal??? hmm nasib lah engkau si buntal..
tp takkan ikan buntal je bang??

ada....

hmm ni dia.... jadiklah.. asal enjoy..

letih..

si rhys irfan ni dh letih tertidur.. jgn tergolek masuk laut sudah lah..


lepas seharian bermain & mandi kolam/laut.. anak2 sumer keletihan..
kata org kedah lena terkapag..hehe...



esok morning ada breakfast..roti canai, nasi lemak & teh tarik..


syoknya mandi kolam..


wah.. abg iman.. peace..


ada sessi beramah mesra lagi..



cita orang pompuan.. hmm mcm2 cita ada.. resepi..
anak2.. sok sek sok sek... mcm2 lah..

1001 cerita...
nih mak andak yg dok bercerita kisah resepi.. dari tepong roti canai sampai ke kulit popia.. mcm2 petua & resepi bole dpt dr mak andak.. tak abis2 citanya..



selepas sumer anak pinak.. cucu cicit.. othman rejab enjoy di pertemuan ni.. pakat nak balik dah ni.. so klu umur panjang kita jumpa lagi di tahun hadapan... harap2 ye....
InsyaAllah...

next year akn plan lagi bagus punyer....

bergambar beramai2 sebelum berangkat pulang..




The End....

Hj Chik's Family Gathering on 2nd Hari Raya 2010

Raya tahun ni akak memang sebok..tak seperti raya di tahun2 lalu.. coz tahun ni kami mengadakan family gathering di sebelah mak & juga di sebelah abah akak.

Jamuan keluarga di sebelah mak akak cuma diadakan dirumah sepupu akak.

Persiapan yg telah disediakan.


Malam tetamu pun datang


Akak juga mengambil kesempatan meraikan ulang tahun abah yg ke 76 yg jatuh pada hari yg sama iaitu 11/9/2010.



Mak & abah potong kek harijadi..yg dok menyebok kat situ.. si kecil ihsan boy akak yg kecik skali..


Wah kek dipotong & mak suapkan kek ke mulut abah lagi...
romantiknyer.. semuga kebahagiaan berkekalan sehingga ke akhir hayat.. & bertemu di Sana..



Hmm gambar utk kenangan barisan belakang kiri ialah akak, kak ipar akak & suaminya abang akak, berdiri adik akak.Manakala yg duduk dr sebelah kiri anak sedara & adik perempuan akak.


akak, adik2, abang & kak ipar...

cicit2 tokwan hj chik..


jemput2 makan..


wlu pun ruang yg sempit tetapi cukup meriah..
xper.. this is the 1st time family gathering.. next year kita wat lg bagus nyer.. walau apa pun..thnx a lot to tuan rumah.. akak raftah & family yg bertungkus lumus menyediakan sumernya... syabas..

Hari Kedua Hari Raya & Hari Lahir Abah tercinta..


Salam Aidil Fitri buat semua..

Hari ini telah masuk hari kedua hari raya.. syukur Alhamdullillah.. kita diberi peluang utk merayakan Aidil Fitri bagi tahun ini.

Hari ini juga adalah Hari Lahir Abah yg tercinta.. akak mengambil kesempatan ini mengucapkan "Selamat Hari Lahir.. buat abah tercinta.. semuga diberkati, dirahmati Allah, dimurahkan rezki & berbahagia selalu bersama mak, anak2 & cucu2 abah tercinta..

Siapalah diri akak tanpa abah..

I LUV U.. Abah.. muuuahhh..

Selamat Hari Raya.. Maaf Dzahir & Batin..

Assalamualaikum wbt..

Akak mengambil kesempatan ini bagi mengucapkan Selamat Hari Raya Aidil Fitri.. kepada yg mengenali diri akak.. akak pohon kemaafan.. Maaf Dzahir Batin.. jika ada silap & salah tutur bahasa akak.. harap dimaafkan ye.. Bersama-samalah kta memanjatkan doa semuga kita senantiasa diberkati & dirahmati Allah..

Dalam kita bergembira di hari raya.. jangan lupa pada mereka yg kekurangan.. pada mereka yg kesusahan..hulurkanlah bantuan @ sumbangan sedaya mungkin..

Selamat Hari Raya..Maaf Dzahir & Batin