Assalamualaikum & Salam Sejahtera,

Selamat datang ke blog Lis's Cottage. Di sini Lis ada mempamerkan serba sedikit hasil tangan Lis seperti folkart, decoupage, basket liner, chocolate dll. Sambil kita mengeratkan tali silaturrahim antara kita sudi2lah jengok di blog Lis ini apa yg ada.

Untuk item2 yg Lis jual sila klik disebelah kanan ----->

Gambar2 akan diupdate dari masa ke semasa.

Penghantaran adalah menggunakan Pos Laju & Express.


Lis harap sudi2lah jadi teman Lis..


Terima Kasih.

My Lovely Friends..

Lagi repeat order dr Cikgu Satirah

Assalamualaikum..

ni lagi bakul yg Cikgu Satirah order.. katanya nak letak buku atau toys anak2.

Akak harap Cikgu puashati ye..











Repeat Order dr Cikgu Satirah utk bakul balang kuih raya

Bakul ni akak wat ala2 inggeris gitu..pinky2 lg.

Disebabkan corak kain yg dah penuh dgn bunga so balang akak hias simple.Begitu jugak dgn pemegang bakul tu.. Balang plastik tp tahan lama ada corak lagi.

Kalau sesape nak tempah basket liner sekali balang2 kuih raya tu.. bolehlah..sms 017 4699018.

Harga bakul dgn balang sumer sekali RM130 sahaja..tp klu nk tempah bakul saja atau balang saja pun boleh..


Balang kuih raya english style


Balang plastik. So tidak mudah pecah.
Dihias bunga, riben & lace
Floral Cotton fabric dgn corak bunga inggeris.

1pc/RM10
4pc/RM37
6pc/RM55


Sori imej tak berapa cantik..coz masalah kamera..

Cara lipat baju paling pantas

Assalamualaikum kawan2

Akak nk share satu video iaitu cara lipat baju paling cepat.Video ni akak dpt dr kawan2 dlm facebook akak. So leh cubalah..especially bg para2 isteri..

So layarrrrrrr..........

My handmade tote bag

RM20


Tote bag ni.. klu korang nk taruk telekung pegi solat tarawikh atau solat hari raya leh la.. atau nk taruk apa pn bole.. kalau ada yg berkenan jgn lupa sms akak..

"Happy Birthday Mak"


Bonda tersayang.. i luv u mom

Salam sayang wat teman2 akak.. lama akak tak n3 apa2 kat blog akak ni.. dh sebok dgn coklat..
Pada 8hb Ogos yg baru lepas.. adalah tarikh hari lahir bonda yg tersayang.. Asma Bt Hj Chik..
Oleh krn sebok dgn urusan2 akak terlupa nk tngok kalendar.. tp bkn trlupa bday mak.. cma dh lama dh x keje makan gaji.. so akak pn dh x brapa nk tngok kalendar.. hehe..

Tp Alhamdullillah akak sdar pd ritu tarikh 8 Ogos.. so wlu pun jam dh pukul 11.45pm akak terus je call mak ucapkan Hepi Befday.. hehe.. mak pn dh masuk tido dah.. anak2 plak x lupa ucapkan Hepi Befday kat maktok dia org.. x lupa si boboy akak tu.. siap cakap cepais.. (surprise) kat maktok dia.. hehe... cakap tak terus lagi.. baru "L".