Assalamualaikum & Salam Sejahtera,

Selamat datang ke blog Lis's Cottage. Di sini Lis ada mempamerkan serba sedikit hasil tangan Lis seperti folkart, decoupage, basket liner, chocolate dll. Sambil kita mengeratkan tali silaturrahim antara kita sudi2lah jengok di blog Lis ini apa yg ada.

Untuk item2 yg Lis jual sila klik disebelah kanan ----->

Gambar2 akan diupdate dari masa ke semasa.

Penghantaran adalah menggunakan Pos Laju & Express.


Lis harap sudi2lah jadi teman Lis..


Terima Kasih.

My Lovely Friends..

AMAN PATTANI (AMANI)


Akak begitu tersentuh bila diberitahu oleh seorang teman iaitu seorang sukarelawan atau seorang fact finder yang bernama Ust Kamaruddin Kassim.

Beliau adalah seorang fact finder ke atas kejadian, perjuangan dan pembunuhan kejam umat Islam di Pattani.

Beliau menceritakan bagaimana beribu orang Islam Pattani mati dibunuh dengan kejam oleh tentera Thailand dan menyebabkan beribu2 isteri menjadi janda dan anak2 menjadi yatim piatu.

Betapa kejamnya tentera Thailand tersebut.Namun tentera2 Thailand tersebut tetap menafikan perbuatan mereka walaupun terdapat bukti.



Pelajar-pelajar berkumpul di hadapan ibu pejabat Polis Yala.
Salah seorang pelajar sedang memperkatakan sesuatu dan minta pihak
polis membebaskan rakan-rakan mereka yang ditangkap.





Pelajar-pelajar yang sedih dan menangis di atas kezaliman yang dilakukan terhadap
rakan-rakan pelajar mereka yang ditangkap serta ditahan tanpa bicara
dengan tuduhan palsu terlibat dalam pengeboman di sana sini



Ikuti blog Aman Pattani (Amani) di :
http://amanpattani.blogspot.com

Sumbangan teman-teman amat dialu-alukan bagi menggerakkan program-program yang telah dirangkakan sepanjang tahun ini dan akan datang.

Sumbangan boleh berbentuk material, wang dan tenaga..
anda boleh hubungi :

Mohd Saiful Afindi Sulaiman,
Timbalan pengerusi (I),
Angkatan Pemuda-pemudi Islam (API),
Persatuan Ulama' Malaysia cawangan Pulau Pinang (PUMPP),
Pulau Pinang.

0194131472

email : saiful_pedang87@yahoo.com.my

Untuk sumbangan dana bantuan saudara Islam Selatan Thai sila salurkan atas nama :

Persatuan Ulama' Malaysia Cawangan Pulau Pinang (PUMPP) ,

nombor akaun Bank Islam : 7043011013136.
(sila maklumkan jumlah sumbangan kepada saudara Saiful selepas kemasukan sumbangan dilakukan)


sumbangan dalam bentuk material boleh
disalurkan ke alamat :

Aman Pattani(AMANI),
d/a Serambi Dakwah,
Lorong Bagan Lalang 22,
Taman Bagan Lalang,
13400 Butterworth, Pulau Pinang


Berhati-hatilah bila nak makan di restoran..

Agak-agakla... selera tak kita makan kat restoran yg dapurnya macam ni??
Hmmm... fikir-fikirlah...


Cuba tengok sayur tu dia letak kat mana??? eeee.....