Assalamualaikum & Salam Sejahtera,

Selamat datang ke blog Lis's Cottage. Di sini Lis ada mempamerkan serba sedikit hasil tangan Lis seperti folkart, decoupage, basket liner, chocolate dll. Sambil kita mengeratkan tali silaturrahim antara kita sudi2lah jengok di blog Lis ini apa yg ada.

Untuk item2 yg Lis jual sila klik disebelah kanan ----->

Gambar2 akan diupdate dari masa ke semasa.

Penghantaran adalah menggunakan Pos Laju & Express.


Lis harap sudi2lah jadi teman Lis..


Terima Kasih.

My Lovely Friends..

Hasil Kerja Tangan

Key Box



Remote Holder




Pinggan Close Up


HAPPY BIRTHDAY

Dikesempatan ini akak ingin ucapkan HAPPY BIRTHDAY buat ketiga-tiga anak tersayang.Ihsan pada 4hb. Januari, Iffah 15hb. Januari & Izzah 17hb. Februari dan buat diri akak sendiri iaitu pada 16hb. Februari.

Terasa diri ini dah semakin tua.Kalau difikir-fikirkan bagus juga.Ini mengingatkan kita supaya insaf selalu.Ingatkan Allah.Akak doakan semuga anak-anak dan seluruh isi keluarga sentiasa sihat wal-afiat dan diberkati Allah swt.

Digital Scrapbooking at WiddlyTinks.com

Faux Cake/Cup Cake

Salam teman-teman.Raya Cina kedua 15hb. ritu akak pergi belajar dgn sue mcm mana nk buat faux cake atau anak akak panggil kek batu.Sebelum ni pun mak akak memang ada ambil tempahan buat kek utk hantaran atau apa-apa majlis.Jadi akak cadang nak sambung kesenian mak.Dan akak juga minat nak tahu mcm mana nak mengeraskan kek macam batu dan memalsukan. Jadi akak pun pegilah belajar buat faux cake tu...

Ha nilah hasilnya... tapi ada penyek2 (kata org kedah) sikit kat icing tu coz anak-anak dah tekan dgn jari.Terutama yg sikecil tu.Dah berapa kali dia tekan dgn jari dan cuba rasa.. hehe.. Maktok dia kata kesian dia nak makan kek tu... tp palsu.. buat naya anak ja.. hehe..tkpala sayang nanti mama buatkan yg asli..





cup cake dalam piring kesukaan akak dari Italy